Wordpress kurser

60% av världens webbplatser

2003 skapade webbutvecklaren Matt Mullenweg en grund för webbplatsskapelse som han hoppades skulle göra det möjligt för alla att publicera innehåll online utan behov av att anlita dyra webbyråer och konsulter. Resultatet blev WordPress, en uppsättning gratis kodfiler skrivna primärt för bloggning. Med tiden har WordPress blivit CMS-verktyget för webbplatser av alla slag och storlekar, tack vare sin generiska kärnstruktur och potential för nästan oändlig anpassning med en mängd premium- och gratis teman och WordPress-tillägg.

Wordpress är uppdateringsverktyget som används av 60% av världens webbplatser. Det är nästan 2/3 av alla webbplatser som använder ett uppdateringsverktyg. Med sådana siffror går det inte att överdriva dess storhet och globala dominans tillräckligt. Men det är självklart inte utan anledning. Wordpress har växt framförallt av två anledningar;

  1. Wordpress är från början ett bloggverktyg. Det innebär att det är väldigt lättanvänt och användarvänligt, även den ovane har lätt att förstå och använda Wordpress.
  2. Det är helt gratis. Wordpress är ett open-source projekt, vilket innebär att alla källkoder finns tillgängliga för vem som helst. Det gör att tusen och åter tusentals människor runtom i världen kan bidra till utvecklingen av Wordpress.

Wordpress skapades och lanserades 2003 av Matt Mullenweg, en amerikan från Houston vars intention var att skapa ett bloggverktyg som var lättanvänt. Succén var ett faktum nästan omedelbart och Wordpress tillväxt började i princip omedelbart framförallt av bloggare och bloggportaler. Men sättet Wordpress är byggt på gjorde att även webbplatsägare kunde använda det som uppdateringsverktyg. Det var kombinationen mellan bloggverktyg och uppdateringsverktyg som gjorde att Wordpress växte omåttligt snabbt.

Wordpress kurser

Alla våra Wordpress kurser är skapade med ett antal utgångspunkter i åtanke. Vi är ytterst noggranna med att varje kurs ska kunna fungera både som en kurs men också en lathund. Ett exempel är vår kurs “Bygg din hemsida med Wordpress”, i denna onlinekurs är det lika delar läromaterial och lathund. Det betyder att kurserna är både teoretiska och praktiska. Vi tror att detta ger den bästa förutsättningen för att du själv ska kunna använda vårt läromaterial till dess fulla potential. Som alltid är det 100% självstudier som gäller. Därför är våra kursmaterial pedagogiska med illustrationer och bilder som hjälper kursdeltagaren.

Bygga hemsida

Med våra kurser finns det möjlighet till en extremt bred kunskap när det kommer till att bygga en webbplats på rätt sätt och med rätt förutsättningar. Vi som skriver kurserna har över 10 års erfarenhet inom webbutveckling och vi vågar påstå att vår samlade kunskap är knivskarp. Det är den kunskapen du har möjlighet att ta del av när du läser våra kurser. Oavsett om det är en personlig blogg, hemsida eller en hemsida till företaget du vill kunna bygga finns det kurser för alla ändamål.

Wave icon

Få nyheter först

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först att veta vad som händer hos Kurseo.