Hej! Edvin Uddfalk heter jag och har skrivit denna kurs. Låt mig veta om det finns något du undrar över inför ditt köp.

Digital kurs

Starta e-butik med WooCommerce

Kurseo

99 kr

Köp kursen
Starta e-butik med WooCommerce

Börja sälja dina produkter online med WooCommerce, allt du behöver är en webbplats i Wordpress

Har du länge gått i tankar om att starta en e-butik och sälja dina produkter online? Eller driver du idag en fysisk butik och funderar på att börja sälja genom hemsidan?

Att driva en webbutik har många fördelar och lockar därför både butiksägare av fysisk form men även personer som vill starta en butik men som istället direkt siktar mot en digital butik. Med vår kurs Starta e-butik med WooCommerce lär du dig hela processen för att själv starta din e-butik.

Det enda du behöver är grundläggande kunskap i WordPress och en hemsida att applicera din kunskap på, sedan är det bara att börja sälja!

I denna Woocommerce kurs lär du dig hur man skapar en e-butik genom pedagogiska steg-för-steg guider tillsammans med mer informativa djupdyk i olika funktioner. Dessutom ett och annat tips längs vägen!

Vår WooCommerce kurs är helt och hållet skrivet som självstudier. Det innebär att du själv avgör vilken takt läsandet ska gå i, och när du läst färdigt kursen finns möjlighet att göra kursprovet som ingår.

Klarar du provet får du ett digitalt kursintyg som bevis att du läst kursen Starta e-butik i WooCommerce och även klarat det tillhörande kursprovet.

Vilka förkunskaper krävs?

För att läsa vår kurs om hur du startar en e-butik i WooCommerce krävs grundläggande kunskaper inom WordPress. Om du redan har en webbplats som är utvecklad i WordPress är det en fördel, men inget krav.

Hur betalar jag kursen?

Kursen köps och betalas på denna webbplats. I kassan betalar du enkelt med ditt eget bankkort.

Får jag behålla kursmaterialet?

När du köper en kurs hos oss får du tillgång till kursmaterialet under en begränsad tid (60 dagar), därefter behöver du köpa kursen på nytt för att läsa den. Kursmaterialet får ej behållas, kopieras eller på annat sätt överlåtas till annan plats eller person.

Andra frågor?

Har du andra frågor? Skriv till oss i vår chatt eller skicka ett mail till 'info@kurseo.se' så svarar vi så snart vi kan.

Börja sälja dina produkter online

Skapa din e-butik själv och spara pengar

99 kr/deltagare

Kurseo

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Så går det till när du läser en kurs hos oss

1. Köp kursen

När du hittat en kurs du vill läsa klickar du på Köp nu knappen och går till kassan för att betala.

2. Få åtkomst

När du köpt kursen får du tillgång till den genom ditt konto hos oss. Kursen är tillgänglig i 30 dagar.

3. Läs och studera

Läs kursmaterialet hur, när och var du vill. Alla våra kurser är skrivna för 100% självstudier.

4. Prov och intyg

Kursprovet gör du om du vill, när du fått godkänt skickar vi ett digitalt signerat kursintyg!

Kursen

Själva kursen består av en PDF där du med hjälp av text, illustrationer och bilder lär dig hur man startar en e-butik med e-handelssystemet WooCommerce. Materialet är pedagogiskt utformat för att du lättare ska kunna ta till dig och lära dig det du läser.

Kunskapsprov

För att mottaga ett kursintyg måste man göra kursprovet med godkänt resultat. I provet får du frågor om de områden och begrepp vi gått igenom under kursens gång. Du kan göra provet hur många gånger som helst och det får ta hur lång tid som helst.

99 kr/deltagare

Kurseo

WooCommerce

WooCommerce är ett e-handelsverktyg som fungerar tillsammans med uppdateringsverktyget WordPress. Det är utvecklat och framtaget av Automattic, vilket är ett företag som drivs av Matt Mullenweg, samma person som kom på WordPress.

Till följd av att WordPress är ett så pass omåttligt populärt uppdateringsverktyg har även WooCommerce statistik som skiljer sig drastiskt från konkurrenterna. Av alla e-butiker som är producerade och drivs i WordPress, står WooCommerce för hela 93%(!) av dessa. För webbplatser totalt är samma siffra 26%, vilket också är häpnadsväckande högt. Detta ger WooCommerce den enskilt högsta marknadsandelen av alla e-handelsverktyg.

Förutom att WooCommerce är extremt stort i antal användare, är det också helt gratis. Något som bidragit till att WooCommerce blivit just ett av de populäraste e-handelsverktygen på marknaden. Många företag och privatpersoner som säljer online eller vill börja sälja online ser fördelen i att skapa e-butiken själv och inte behöva betala tredjepartsföretag eller konsulter för att göra jobbet.

Kan du redan WordPress?

Om du redan kan och hanterar WordPress är WooCommerce ett extremt värdefullt tillägg att behärska. Saknar du däremot kunskap inom WordPress är detta fundamentalt för att läsa denna kurs. I sådant fall rekommenderar vi att du istället läser vår kurs ‘Starta webbplats med WordPress’ för att sedan läsa denna kurs.

Varför läsa en WooCommerce kurs?

Du har inget kapital och vill göra allt själv. Vissa människor vill göra så mycket, så billigt som möjligt och om det är fallet med dig så är WooCommerce gratis. Till och med betallösningarna Stripe och Paypal är gratis. Du kan alltså komma igång helt gratis och enbart investera tid på att konfigurera din webbplats utan att betala för något annat.

Du vill kunna kontrollera allt. Vissa människor stressar inte över budgeten medan de istället vill ha kontroll över alla delar av deras webbplats. WooCommerce ger dig detta eftersom du helt själv kan välja vilka funktioner som ska inkluderas och vilka inställningar som du vill konfigurera.

Du har unika behov för din webbplats. När du vill ha något unikt – oavsett om du måste anpassa en funktion eller helt enkelt behöver lösa något som inte tillhör det “ordinära” – ger WooCommerce dig den bästa möjligheten att göra det. Beroende på vad det exakt är kan det kosta dig lite, men det finns inte många andra alternativ att överväga om du vill erbjuda en specifik upplevelse för dina kunder.

Du vill inte återuppfinna hjulet. Det finns tusentals teman och tillägg för WooCommerce som du kan använda och välja mellan. Dessa tillägg har redan testats och används av miljontals andra webbplatser.

Du vill driva en onlinekurs, medlemskapssajt eller fysisk produktbutik – allt från samma plattform. Denna anledning är kanske den viktigaste. När du har mycket du vill göra och planerar att göra, är det viktigt att se till att din plattform stöder alla dina framtidsplaner. Och det är då WooCommerce verkligen blir som mest meningsfullt.

Kurs i WooCommerce

Vi har valt att kalla vår kurs “Starta e-butik med WooCommerce” just av anledningen att det är vad du som läser kursen lär dig. Att driva en e-butik ska vara möjligt utan någon vidare teknisk kompetens, vilket det också är i WooCommerce. Men att utveckla och starta e-butiken kräver viss kunskap som du lär dig under kursens gång.

Vi tror att man lär sig mest effektivt genom att läsa. Många andra väljer att skapa sina kurser i videoformat eller som interaktiva kurser. Vi däremot tror att den skrivna kursen är mest lätt att förstå därför att du själv sätter tonaliteten när du läser. I en videokurs ska du för det första finna en relation till personen som håller kursen, något som inte alltid händer. Dessutom ska du förstå personen i videons sätt att prata, gestikulera och uttrycka sig – vilket också kan vara ett problem.

Om inte allt faller på plats till 100%, finns det en risk att du inte lär dig det du ska lära dig lika effektivt. Därför har vi valt att skriva våra kurser och göra dem till PDF filer, därför att när du läser högt i ditt eget huvud för dig själv är det som att du berättar för dig själv vad det är du läser.

Detta gör inlärningsprocessen mycket mer effektiv. Dessutom är det på precis samma sätt vi lär oss saker i skolan.

När du börjar jämföra e-handelsplattformarna på marknaden och överväger om det är vettigt att välja WooCommerce kommer du snart att upptäcka att nästan alla andra företag och tjänster redan har integrerat sig mot just WooCommerce.

Alla betallösningar har redan skapat en betalningsmodul för det och andra företag har bestämt att de måste se till att deras produkter eller tjänster fungerar utan problem med det. Det är fördelen med att vara den stora aktören på marknaden.

Men det handlar inte bara om integrationer. Det handlar också om funktioner. Funktioner som du vill addera genom tillägg, baserat på de behov som finns i din webbplats. Det totala antalet tillägg till WooCommerce är svårt att räkna men det är många gånger fler än vad de andra e-handelssystemen på marknaden erbjuder.

Starta e-butik – En digital distanskurs

Alla våra kurser är skrivna med tre gemensamma egenskaper; de ska vara helt digitala, självlärande och ska kunna läsas på distans. Denna kurs där du lär dig starta och driva en e-butik är inget undantag.

När du läser denna kurs (och vilken av våra kurser för den delen) ska du veta att det alltid är du som sätter takten, du som bestämmer när du vill läsa och du som bestämmer när du vill göra kursprovet för att få ditt kursintyg.

Du bestämmer hur upplevelsen ska vara och det brukar vara väldigt uppskattat.

Kursskribent

Edvin Uddfalk - KursledareDenna WooCommerce kurs är författad, illustrerad och skriven av Edvin Uddfalk. Informationen och faktan i kursen baseras på Edvins yrkeserfarenhet samt är kontrollerad mot flera säkerställda källor. Läs mer om Edvin genom att klicka här.

Wave icon

Få nyheter först

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först att veta vad som händer hos Kurseo.