Hej! Edvin Uddfalk heter jag och har skrivit denna kurs. Låt mig veta om det finns något du undrar över inför ditt köp.

Digital kurs

Bygg webbplats med WordPress

Kurseo

99 kr

Köp kursen
Bygg webbplats med WordPress

Lär dig bygga en hemsida med Wordpress, från början till färdig SEO-förberedd webbplats

Att lära sig bygga en webbplats kan verka skrämmande, men faktum är att det idag är möjligt att skapa en riktigt bra hemsida utan att kunna skriva en enda rad kod. Med hjälp av WordPress är det högst möjligt!

För dig som vill kunna bygga en webbplats men helt eller delvis saknar erfarenhet och kunskap inom kodning och webbutveckling har vi skapat den här kursen. Lär dig bygga en hemsida i WordPress med vår WordPress kurs – vi guidar dig från första steget till färdig hemsida med goda förutsättningar för SEO.

I denna kurs lär du dig de teoretiska delarna inom WordPress, vi guidar och hjälper dig även skapa en webbplats med pedagogiska steg-för-steg metoder. Dessutom får du handfasta tips och en hel del rekommendationer från oss längs vägen.

Alla våra kurser är självstudier. Det betyder att du själv avgör vilken takt du vill ta läsandet i. Om du vill göra kursprovet och känner dig redo för det klickar du dig enkelt dit genom att följa länken på den sista sidan i kurs PDFen.

Efter godkänt resultat på kursprovet skickar vi ett digitalt signerat kursintyg till dig.

Vilka förkunskaper krävs?

För att läsa vår kurs om hur du bygger en webbplats i Wordpress krävs inga förkunskaper. Du kommer förhoppningsvis lära dig allt i vår kurs. En fördel är om du är kunnig inom och kan hantera en dator på normal nivå.

Hur betalar jag kursen?

Kursen köps och betalas på denna webbplats. I kassan betalar du enkelt med ditt eget bankkort.

Får jag behålla kursmaterialet?

När du köper denna kurs hos oss får du tillgång till kursmaterialet under en begränsad tid (60 dagar), därefter behöver du köpa kursen på nytt för att läsa den. Kursmaterialet får ej behållas, kopieras eller på annat sätt överlåtas till annan plats eller person.

Andra frågor?

Har du andra frågor? Skriv till oss i vår chatt eller skicka ett mail till 'info@kurseo.se' så svarar vi så snart vi kan.

Bygg en hemsida helt utan förkunskaper

Gör hemsidan själv och spara pengar

99 kr/deltagare

Kurseo

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Så går det till när du läser en kurs hos oss

1. Köp kursen

När du hittat en kurs du vill läsa klickar du på Köp nu knappen och går till kassan för att betala.

2. Få åtkomst

När du köpt kursen får du tillgång till den genom ditt konto hos oss. Kursen är tillgänglig i 30 dagar.

3. Läs och studera

Läs kursmaterialet hur, när och var du vill. Alla våra kurser är skrivna för 100% självstudier.

4. Prov och intyg

Kursprovet gör du om du vill, när du fått godkänt skickar vi ett digitalt signerat kursintyg!

Kursen

Denna WordPress kurs består av en 52-sidig PDF bok. Ta del av ett komplett läromaterial där du med hjälp av text, illustrationer och bilder lär dig hur du bygger en hemsida i WordPress.

Kunskapsprov

Efter att du läst vår WordPress kurs kan du göra ett kunskapsprov. Detta prov består av ett antal frågor kring det du läst i kursen och varje fråga har tre svarsalternativ, varav ett är korrekt. När du klarat provet skickas ett digitalt signerat kursintyg till din e-postadress.

99 kr/deltagare

Kurseo

WordPress kurs

Visst kan det verka lite kontroversiellt, men faktum är att det går hur bra som helst för företag att skapa sin egen hemsida i WordPress. Som företagare är man kanske mer van med processen som inkluderar en dyr webbyrå som lätt kan stå för en stor del av den initiala budgeten som företaget har.

Genom att lära sig bygga en hemsida själv, i ett verktyg som WordPress dessutom, gör man både sig själv och företaget en stor tjänst. Spara pengar både kortsiktigt och långsiktigt genom att bygga hemsidan själv och lägg pengarna på till exempel effektiv annonsering istället som kan leda till fler avslut. Förutom att du gör ekonomin en tjänst blir din time-to-live (tiden från att man vill publicera något på hemsidan tills att det faktiskt är publicerat) oftast kortare.

Kanske har du ett genuint intresse för webb och hemsidor, men saknar erfarenhet och insikt i hur man bygger och skapar dem? WordPress är uppdateringsverktyget bakom mer än 30% av världens webbplatser och hela 60% av de webbplatser som använder ett uppdateringsverktyg. Av den anledningen vill vi hävda att om det är något verktyg du ska lära dig bygga hemsidor i så är det WordPress.

Saknar du öga för webbdesign?

Ingen fara! Med WordPress använder man teman som på sätt och vis är en färdig design i ett skal. Din uppgift är att fylla skalet med information och temats uppgift är att webbplatsen ska upplevas snygg. Alltså, lär du dig bygga din hemsida med WordPress behöver du varken kunna webbdesign eller ta in en webbyrå för att designa din webbplats – ditt tema gör det åt dig.

På tal om teman så finns det faktiskt idag möjlighet att använda teman där man inte behöver oroa sig över webbplatsens design överhuvudtaget. Teman som bygger på Page Builders, eller Sitebuilders, har blivit mycket populärt att använda i WordPress.

Teman som “Divi” från ElegantThemes har vunnit många priser och är obesegrade när det kommer till användarvänlighet.

Använd WordPress istället för en sitebuilder-tjänst

En sitebuilder är en onlinetjänst där man som privatperson eller företag kan bygga sin egen hemsida med hjälp av smarta drag-and-drop funktioner. Den säljande faktorn i dessa verktyg är att det är busenkelt att skapa och publicera en hemsida. Det kräver dessutom ingen teknisk kunskap. Den stora nackdelen med att använda en sitebuilder istället för WordPress är att en sitebuilder är begränsad till det egna systemet.

Vad vi menar är alltså att en sitebuilder baseras på stängd källkod och ett system som endast det egna företaget har tillgång till. Av den anledningen kan de ta betalt för produkten men det innebär också att utvecklingen av verktyget ofta tar längre tid och funktioner som kan anses vara vedertagna i verktyg som WordPress kan ta tid att återskapa i ett sådant system. Att istället bygga sin webbplats i WordPress möjliggör inte bara för snabbare utveckling av de mjukvaror man använder (teman och tillägg), det skapar också möjligheter för ens webbplats att förbättras utan att betala en krona.

Låt oss förklara. När du skapar en webbplats med WordPress använder du teman och tillägg för att bestämma hur din webbplats ska se ut och vilka funktioner din webbplats ska ha. Teman och tillägg är separata moduler som du lägger till på din webbplats, lite som extrautrustning på en ny bil.

Skillnaden är dock att extrautrustningen på bilen kommer bli gammal och behöva bytas med tiden, på en webbplats byggd i WordPress fungerar det lite annorlunda. Teman och tillägg uppdateras nämligen med jämna eller ojämna mellanrum, och så fort en uppdatering finns tillgänglig blir man som webbplatsägare notifierad om det. En uppdatering kan innebära allt från säkerhetsförbättringar, hastighetsoptimeringar, bug-fixar, nya versioner eller förbättrat utseende.

Oavsett så är den stora förändringen att med varje uppdatering av mjukvaror i form av teman och tillägg blir din webbplats bättre.

SEO-förberedd hemsida

I denna kurs lär du dig inte bara bygga en hemsida. Då sökmotoroptimering är något vi älskar och värnar om har vi sett till att även inkludera just det.

Med denna kurs bygger du inte bara en webbplats i WordPress, webbplatsen du skapar kommer också vara speciellt anpassad för att börja indexeras på sökmotorer så snart webbplatsen är lanserad.

Det finns alltid mer att lära sig

WordPress är ett extremt stort och komplext verktyg, paketerat i ett lättförståeligt användargränssnitt. Det gör att i princip vem som helst kan lära sig och förstå hur det fungerar och används. Vår WordPress kurs är 52 sidor lång och täcker nästan allt som initialt går att lära sig, ändå är vi långt i från att täcka allt.

Varför är det så? För att WordPress hela tiden utvecklas och uppdateras med nya, spännande funktioner.

Vi vill och vågar ändå påstå att vår kurs täcker väldigt många områden. Den kommer lära dig otroligt mycket om hur WordPress fungerar och är uppbyggt samt hur du på ett framgångsrikt sätt kan bygga en hemsida som är SEO-smart. För den som är nyfiken finns dock alltid mer att lära sig.

Kursskribent

Edvin Uddfalk - KursledareDenna WordPress kurs är författad av Edvin Uddfalk. Informationen och faktan i kursen baseras på Edvins yrkeserfarenhet inom webb, SEO och e-handel. Läs mer om Edvin genom att klicka här.

Wave icon

Få nyheter först

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först att veta vad som händer hos Kurseo.