Skrivet av Edvin Uddfalk

3 mars, 2022

Ett föredöme inom SEO – Pawpalace

När man som verksamhet specialiserar sig inom SEO och länge har jobbat inom områden relevanta till detta kan man ibland inte låta bli att verkligen uppskatta extremt föredömliga webbplatser inom just sökmotoroptimering. En webbplats som under de senaste veckorna har varit på vår radar är en e-butik som verkar inom zoologisk försäljning. Alltså försäljning av djurartiklar, i detta fall inom hund, katt och smådjur.

Webbplatsen i sig är konstruerad i WordPress (vilket kanske adderar lite extra kärlek från vår sida) och e-butiken förstås byggd i Woocommerce. Förutom dessa två fundamentala uppdateringsverktyg är också e-butiken anpassad i högsta grad för att kunna erbjuda relevant funktionalitet till sina besökare. Vi talar om funktioner som automatiska e-postutskick, Abandoned Cart funktionalitet, automatiska omdömesförfrågningar, kundklubbar, särskilt satta rabatter, etc. Allt detta knyts snyggt ihop till en vansinnigt fint presenterad webbplats och e-butik för försäljning av produkter till hund, katt och smådjur.

Så till sökmotoroptimeringen – vad är det som gör att vi ser denna webbplats som något alldeles extra? Jo, i detta fall är det faktiskt både det tekniska fundamentala och även innehållet. Vi kan se att webbplatsen är polerad till sitt yttersta vad gäller teknisk SEO och on-site optimering. Vår audit som vi testade på webbplatsen är nästintill 10 av 10 på en skala.

Som om inte det vore nog ser vi också att det arbetas mycket flitigt med produkttexter, innehåll, data, bilder och kampanjmaterial. Varav allt tillsammans förstås bidrar till mycket webbplatsaktivitet och, framförallt, så uppfattar Google att det händer mycket redaktionell förändring i webbplatsen – vilket de älskar.

Denna webbplats är relativt nystartad, varför vi inte är förvånade över att det inte är särskilt många andra webbplatser ännu som länkar till just pawpalace.se. Men vi kan se att de faktiskt har fått in en del externa inlänkningar från deras leverantörer av husdjursprodukter, vilket kanske är deras strategi.

Allt som allt vill vi ta tillfället att lyfta på hatten för denna webbplats som på mycket kort tid gått från att vara obefintlig till att prestera fint i ett brett spektra av sökord och sökfraser på Google. Mycket fint arbete!

Ta gärna tillfälle och besök webbplatsen själv för att bilda en uppfattning. Vad tycker du om utseendet? Användarvänligheten? Produktutbudet? Lägg en kommentar nedan och berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Wave icon

Få nyheter först

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först att veta vad som händer hos Kurseo.