E-handelkurser

E-handeln växer

Fler butiker än någonsin ställer om sin fysiska butiksverksamhet till att också kunna sälja genom digitala kanaler. En förändring som förstås blir mer och mer självklar, men som också har blivit något påskyndad till följd av Coronapandemin.

Att e-handeln växer är dock inget nytt. Det är en utveckling man kunnat se under de senaste 15 åren och idag är den digitala handeln nästan mer självklar än den fysiska. Över 70% av svenskarna handlar oftare genom datorn eller telefonen och 9 av 10 har någon gång handlat online. Detta är statistik som gör att vem som helst som ännu inte tagit det digitala steget bör göra det snarast.

Starta webbutik

Att starta webbutik är inte särskilt tekniskt krävande idag. Faktum är att man i de flesta fall kan komma undan utan att skriva en enda rad kod. Det är helt sant. Vi har valt att fokusera på webbutiker i WooCommerce i vårt kursmaterial, helt enkelt för att vi har mycket lång erfarenhet av att arbeta i just det e-butikssystemet.

Det finns olika sätt att bedriva webbutik på. Det mer klassiska är att på sin egen webbplats ha en e-butik. Som alternativ finns förstås betalvarianter som exempelvis olika hemsidebyggare. Fördelen med att bedriva sin webbutik i WooCommerce är dock att det är gratis, så länge man vill att det ska vara gratis det vill säga. Om man vill börja utöka sin e-butiks funktionalitet kan även WooCommerce kosta pengar.

WooCommerce onlinekurs

Om du vill lära dig hur du skapar din egen e-butik i WooCommerce har du kommit till rätt ställe. Vi erbjuder kurser med pedagogiska steg-för-steg guider hur du skapar din egen e-butik. Det bästa av allt är att du inte behöver någon teknisk kunskap för att klara av det.

Vidare har vi även kurser där du lär dig hur du hanterar din e-butik i WooCommerce. Hur du lägger till, tar bort och ändrar produkter, hur du anpassar e-butikens utseende, hur du skapar momssatser, betalmoduler och fraktalternativ och hur du konfigurerar e-butikens funktionalitet.

Med våra kurser lär du dig skapa en egen e-butik från scratch, och vi är med dig ända tills du säljer din första produkt.

Konverteringsoptimering kurs

Att konverteringsoptimera sin webbplats är ett mycket bra initiativ. Förhoppningen är att konverteringsoptimering ska leda till fler betalande kunder men en investering för konverteringsoptimering hos en byrå eller konsult kan ofta vara dyr. Som ett alternativ till de dyra aktörerna på marknaden kan man istället lära sig konvertering och konverteringsoptimering själv, vilket inte bara leder till att mycket pengar kan läggas på annat men också att du som webbplatsägare kan bli mycket mer agil i hanteringen av din webbplats.

Konverteringsoptimering går att applicera på vilken webbplats som helst. Det behöver inte vara så att man äger en e-butik eller en webbplats med mycket trafik. Så länge du äger en webbplats och är beroende av att intresserade personer hör av sig via ett kontaktformulär, telefon eller e-post så kan du också optimera konverteringsmöjligheterna i din webbplats.

I våra konverteringskurser får du förutom grundläggande och mer djupgående kunskap om konvertering även en handfull konverteringstips som kan vara nyttiga att applicera vid olika tillfällen.

Wave icon

Få nyheter först

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först att veta vad som händer hos Kurseo.