Det har under det senaste decenniet skett en digital transformation i våra samhällen som fått sig en ordentlig skjuts i och med Coronapandemin. Många tjänster och engagemang som brukade innebära ett fysiskt deltagande återfinns i större utsträckning online idag, en utveckling som bransch efter bransch tar efter.
Coronapandemin har bidragit till att många företag nu synar sina riktlinjer för hur den fysiska närvaron på arbetet bör se ut i framtiden. Privatpersoner och företag har i stor utsträckning börjat handla mer online och vi tror att framtiden kommer vara mycket mer digital än vad vi är idag, även efter att Coronapandemin slutligen är över.
Vi har sammanställt en lista med 10 anledningar till varför vi är säkra på att även den fysiska kursen tillslut kommer bli helt digital. Företag som under många år erbjudit fysiska kurser har redan börjat med digitala onlinekurser i olika former och vi ser fler och fler gå samma väg.
1. Onlinekurser kostar i regel mindre än kurser som kräver fysisk närvaro
När du läser en onlinekurs betalar du bara för kursmaterialet och kunskapen. En fysisk kurs innebär personalkostnader för kursledare och hanteringspersonal, kostnader för lokaler och annan hyra, kontorskostnader med flera.
Med en fysisk kurs går en stor del av kostnaden till att kursverksamheten ska gå runt, och inte nödvändigtvis enkom till just din kurs. Med en onlinekurs är det precis tvärtom, du betalar nämligen bara för den kurs du läser.
2. Man bestämmer helt själv i vilken takt man vill läsa kursen
Fysiska kurser innebär ofta en kursstart på utsatt tid, ett visst antal lektioner och ett avslutande kursprov, samtliga ska man dessutom oftast infinna sig fysiskt för. Detta innebär att det finns en bestämd längd på kursen tillika en bestämd takt på kursens hastighet.
Det är inte rättvist att alla oavsett ska ha samma förutsättningar för att läsa en kurs. Människor med särskilda behov, begränsad språkkunskap eller andra hinder ska också kunna läsa kurser, helst utifrån deras egna förutsättningar.
Alla onlinekurser fungerar inte på detta sätt, men hos oss är det den som läser kursen som till 100% avgör i vilken takt kursen ska läsas.
3. Fri tillgång till kursmaterialet i all framtid och man kan när som helst friska upp minnet
Om du någon gång läst en fysisk kurs vet du kanske också hur länge du kommit ihåg materialet du läste och vad du fick lära dig. Ett, kanske två år? Sedan är det oftast inte lika tydligt längre.
Med våra onlinekurser får du kursmaterialet att behålla i all framtid. Dina barn och barnbarn kan till och med ärva kursmaterialet. Dessutom kan du när som helst friska upp minnet, eftersom att materialet är lättåtkomligt och digitalt.
4. Man bidrar till social distansering under Coronapandemin
Under rådande pandemi och den fortsatta rekommendationen om att tillämpa social distansering vill vi såklart slå ett slag för att våra onlinekurser är 100% digitala. De innefattar inte någon som helst fysisk närvaro eller mänsklig kontakt överhuvudtaget.
Om man sitter i självkarantän, karantän eller självvald isolering kan det dessutom vara svårt att få tiden att gå. Vi ser alla möjliga kreativa lösningar på vad man kan göra i sitt eget hem på sociala medier och Youtube. Vi tror att kunskap är något som alla mår bra av och dessutom är det en perfekt sysselsättning att läsa en onlinekurs.
5. Onlinekurser går att läsa från telefonen, surfplattan och datorn
Bara en sån sak! Tänk att kunna ta med dig kursen när du ska ut på andra äventyr. Multi-tasking när den är som bäst.
6. Man behöver inte synka med en kursstart
De fysiska kurserna har ofta ett visst antal kursstarter under ett år. Missar man en kursstart får man helt enkelt vänta på nästa som kan vara ett halvår bort i tiden.
Det är 2020 och vi måste kunna vara mer flexibla än så och vi tror därför att onlinekurserna har en klar fördel här då en “kursstart” online sker direkt efter genomfört köp.
7. Maximalt antal deltagare
Den här punkten strök vi av förklarliga skäl.