Hej! Edvin Uddfalk heter jag och har skrivit denna kurs. Låt mig veta om det finns något du undrar över inför ditt köp.

Digital kurs

SEO kurs – steg 1

Kurseo

99 kr

Köp kursen
SEO kurs – steg 1

Lär dig grunderna i sökmotoroptimering och hur du applicerar dessa på din egen webbplats

Så du har förstått värdet i att sökmotoroptimera din hemsida, härligt! SEO är ett kontinuerligt arbete utan egentligt slut och målet är att ranka så många sidor som möjligt på så höga och relevanta sökresultat som möjligt.

Att visas högt upp i sökresultaten på sina produkter eller tjänster kan vara skillnaden på att lyckas eller inte lyckas, och i vårt alltmer digitala samhälle gäller det att hänga med för att inte försvinna i bruset. Att lära sig SEO är en mycket god idé för att försäkra sig om att man gjort det man kan för att ranka högt på sina sökord!

I den här kursen får du lära dig grunderna i sökmotoroptimering (SEO) och hur du kan applicera dessa på din egen webbplats. Kursen sker i din egen dator eller mobil och du läser i din egen takt. Kursen avslutas med ett kursprov när du är redo. Kursmaterialet är tillgängligt i 30 dagar genom ditt konto hos Kurseo efter att du köpt kursen.

Efter godkänt kursprov och avslutad kurs har du en god förståelse för hur sökmotoroptimering fungerar både on-page och off-page, samt hur sökmotorer arbetar för att ranka hemsidor.

Du är efter avslutad kurs fullt kapabel att sökmotoroptimera en webbplats.

Vilka förkunskaper krävs?

För denna kurs krävs inga särskilda förkunskaper. Det är dock en fördel om du har tillgång till en hemsida (företagets eller din egen) att öva och applicera din nya kunskap på.

Hur betalar jag kursen?

Betalning sker med ditt betalkort direkt i kassan.

Får jag behålla kursmaterialet?

När du köper en kurs hos oss får du tillgång till kursmaterialet under en begränsad tid (30 dagar), därefter behöver du köpa kursen på nytt för att läsa den. Kursmaterialet får ej behållas, kopieras eller på annat sätt överlåtas till annan plats eller person.

Andra frågor?

Har du andra frågor? Skicka ett mail till 'info@kurseo.se' så svarar vi så snart vi kan.

Bli kvitt dyra SEO-byråer och konsulter

Lär dig SEO anpassa din hemsida eller e-butik

99 kr/deltagare

Kurseo
5,0
Rated 5 out of 5
5 av 5 stjärnor

Mycket välskriven SEO utbildning

Rated 5 out of 5
5 januari, 2022

Tack för en bra författad och lätt att förstå kurs inom sökmotoroptimering. Nu ska jag praktisera det jag lärt mig på min egen webbsida!

Anders

Sjukt komplett kurs

Rated 5 out of 5
5 januari, 2022

Hade för avsikt att lära mig om SEO och valde Kurseo. Med tanke på priset var mina förväntningar rätt så låga .. men denna kurs har lärt mig sjukt mycket inom sökmotoroptimering! Skulle nog säga att den innehåller allt som man får lära sig på samma kurs hos andra för typ 15.000 sek. Lätt värt! Kommer läsa fler kurser här.

Karl Nilsson

Mycket proffsigt bemötande från start till mål!

Rated 5 out of 5
12 juli, 2021

Väldigt bra upplägg på kursen, har lärt mig mycket! Kommer gärna tillbaka för ytterligare utbildning inom ett intressant ämne.

Eva Fridén

Tack!

Rated 5 out of 5
30 maj, 2021

Tack 🙂 Jag är jättenöjd med kursen och kommer förmodligen läsa steg 2 i höst.

Hanna Nyman

Kurseo svarar

Vad kul att höra Hanna, det gör oss jätteglada!

Så går det till när du läser en kurs hos oss

1. Köp kursen

När du hittat en kurs du vill läsa klickar du på Köp nu knappen och går till kassan för att betala.

2. Få åtkomst

När du köpt kursen får du tillgång till den genom ditt konto hos oss. Kursen är tillgänglig i 30 dagar.

3. Läs och studera

Läs kursmaterialet hur, när och var du vill. Alla våra kurser är skrivna för 100% självstudier.

4. Prov och intyg

Kursprovet gör du om du vill, när du fått godkänt skickar vi ett digitalt signerat kursintyg!

Kursen

Denna SEO kurs får du tillgång till genom ditt konto hos oss direkt efter köp. Ta del av ett komplett läromaterial där du med hjälp av text, illustrationer och bilder blir utbildad inom sökmotoroptimering.

Kunskapsprov

Efter att du läst vår SEO kurs finns möjlighet att göra ett kompletterande kunskapsprov. Detta prov består av ett antal frågor kring det du läst i kursen och varje fråga har tre svarsalternativ, varav ett är korrekt. När du gjort provet med ett godkänt resultat skickas ett digitalt kursintyg till din e-postadress.

99 kr/deltagare

Kurseo

Kurs i sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering, sökordsoptimering eller SEO betyder alla samma sak, nämligen att optimera en webbplats sidor och innehåll mot sökmotorer och på så sätt positioneras högre i fler relevanta sökresultat. Att arbeta med SEO är idag en avgörande faktor för hur väl man kommer att lyckas med sitt företag online.

Oavsett om man äger en hemsida eller en e-butik är SEO lika viktigt, och bör ses som en av nyckelfaktorerna för digital framgång. Behöver det verkligen vara en dyr SEO-konsult som arbetar med din webbplats SEO? Självklart inte.

Att jobba med sökmotoroptimering är något som alla kan lära sig och för att se effekt behövs det oftast inte mer än att man lägger ett par timmar i veckan. Att kunna sökmotoroptimering eller åtminstone förstå dess grundläggande principer kan dessutom göra dig till en bättre kravställare mot externa byråer och konsulter. Det i sin tur kan leda till att du som beställare och en extern byrå bättre förstår varandras förväntningar.

En annan anledning till att SEO är en bra sak att kunna internt är att det kan spara in på ett företags kostnader.

Vad ingår i denna SEO kurs?

Sökmotoroptimering är ett otroligt stort och komplext område på webben. Vi har därför valt att erbjuda två olika SEO kurser, del 1 och 2, varav detta är den första av dem. Klicka för att istället komma till SEO kurs del 2. Låt oss gå igenom vilka områden denna kurs gör nedslag i.

On-site SEO

I denna kurs lär du dig grunderna för on-site SEO, vilket är en av de två delar som SEO till störst del består av. Delat står on-site SEO för cirka 25% av den totala inverkan på en webbplats ranking hos sökmotorer. On-site är samlingsnamnet för en rad interna faktorer som alla tillsammans och var för sig har inverkan på en webbplats SEO.

Sidtitlar och metabeskrivningar

Varför är sidtitlar och metabeskrivningar så viktiga och hur fungerar de egentligen? Hur lång ska en sidtitel vara och finns det något best-practice för hur de ska skrivas? Vad kännetecknar en bra och korrekt skriven metabeskrivning? Både sidtitlar och metabeskrivningar anses av många vara några av de viktigaste och mest avgörande elementen i en webbplats sökmotoroptimering.

I denna kurs lär du dig hur du ska arbeta med sidtitlar och metabeskrivningar på din egen hemsida.

URLer

Ska URLer vara långa eller korta? Kan URLer påverka hur en hemsida rankas hos sökmotorer? URLer, eller sidlänkar, är kanske viktigare än du tror och det finns en uppsjö av do’s and dont’s kring just URLer kombinerat med SEO.

I kursen går vi igenom hur du ska arbeta med din hemsidas URLer och varför läsbara länkar är så viktiga för din SEO.

Rubriker

Rubrikerna svarar för en stor och viktig del av din hemsidas innehåll och bör således väljas omsorgsfullt. Det finns sex olika typer av rubriker, ur ett sajt-tekniskt perspektiv, som kan användas på en webbplats. Hur du använder rubriker och i vilken frekvens de används är viktigt.

I kursen lär du dig hur du ska tänka kring rubrikanvändning.

Bilder

Google har en egen funktion för bilder som de kallar Bildsök, detta borde vara tillräckligt för att förstå att bilder spelar en väldigt stor roll i en hemsidas totala sökmotoroptimering.

Men hur ska man arbeta med bilder på bästa sätt för att ranka så bra som möjligt på sökmotorer? Det får du veta i kursen där vi bland annat går igenom alt-taggar, titlar, bildstorlekar och kvalité.

Nyckelord

Sökmotoroptimering bygger till mångt och mycket på nyckelord. Dessa ord används frekvent genom en hel hemsida, på olika ställen och till olika nytta. Nyckelord används på alla ställen där man aktivt kan arbeta med sin on-site SEO och det är tillsammans de blir så starka i en hemsidas SEO.

Läs kursen för att lära dig allt kring nyckelord och hur du använder dem!

Off-site SEO

Off-site SEO är samlingsnamnet för all optimering som sker med hjälp av faktorer utanför din hemsida och svarar för ungefär 75% av den totala påverkan i sökmotoroptimering för en hemsida. Hur fungerar det, tänker du kanske? Off-site, eller off-page som det också kallas, är den svåraste delen kring SEO och är alltid en utmaning att bygga en strategi kring.

En hel del information om detta samt några handfasta tips utlovas i kursen.

Inkommande länkar

Detta är vad off-site SEO egentligen handlar om, just inkommande länkar. Det finns de inkommande länkar som är bra och det finns de som är mindre bra, gemensamt är att inlänkningar till sin hemsida är något man vill ha – men inte till vilket pris som helst.

Vad innebär inkommande länkar och hur ska man tänka för att bygga en länkstrategi kring dem?

Sociala medier

Kan sociala medier ha en inverkan genom Off-site SEO? Diskussionen kring sociala mediers påverkan på webbplatsers sökmotoroptimering har länge gått het. Vissa sökmotorer har valt att nästan helt ignorera länkkraften från sociala medier medan andra uppmanar till länkningar till och från dem. Hur ska man tänka? Det får du veta i kursen.

Avancerad/teknisk SEO

I uppföljningskursen SEO Steg 2 lär du dig mer avancerade tekniker som site-speed och microdata, värdet av att ha en mobilanpassad webbplats samt några fler fördjupade tekniker för on-site optimering. Du lär dig även hur du ska hantera statistik och data i Google Analytics.

SEO för e-butik (webshop)

En e-butik är rent tekniskt precis samma sak som en hemsida men med utökad funktionalitet för att även sälja och ta betalt för produkter. Av den anledningen går det precis lika bra att läsa vår SEO kurs om du äger och driver, eller arbetar med, en e-butik som du vill ska synas bättre i sökresultaten.

Gemensamt för många e-butiker är att en stor del av försäljningen ofta är tack vare den organiska sökmotoroptimeringen. Det är därför starkt rekommenderat att kontinuerligt arbeta med en e-butiks SEO för att på så sätt kunna öka sin försäljning.

Hur komplett är denna kurs jämfört med andra?

Att jämföra vår SEO kurs med andra företags kurser är förstås svårt. Däremot är vi väl medvetna om hur vårt erbjudande skiljer sig mot samtliga konkurrenter till oss. Först och främst täcker denna kurs de grundläggande on-site och off-site tekniker man behöver lära sig för att kunna sökmotoroptimera en webbplats på egen hand.

Läromaterialet är dessutom 100% korrekt och aktuellt. Vidare är alla våra kurser helt befriade från fysisk närvaro, hålltider och lektioner att passa – vi tycker det är bättre att du bestämmer själv när du har tid och möjlighet att studera. Vi vågar påstå att denna kurs, och förstås även våra andra kurser, är mycket kompletta vad gäller läromaterialet.

Kursskribent

Edvin Uddfalk - KursledareDenna SEO kurs är författad av Edvin Uddfalk som är en av grundarna bakom Kurseo. Edvin har arbetat med webb, SEO och e-handel under mer än 12 års tid både som anställd, som konsult och i egen regi. All information och fakta i kursen baseras på Edvins yrkeserfarenhet. Läs mer om Edvin genom att klicka här.

Wave icon

Få nyheter först

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först att veta vad som händer hos Kurseo.